top of page

8 redenen waarom je naar India zou moeten reizen!

Over India wordt vaak gezegd dat je van het land gaat houden of dat je het haat, maar wat je er uiteindelijk van gaat vinden maakt niet uit. Weet dat India sowieso een unieke ervaring is en alleen daarom al een bezoek waard. Hieronder delen we 8 reden waarom wij denken dat je minstens één keer in je leven naar India zou moet reizen

1. De diversiteit

India is bijna net zo groot als heel Europa en hierdoor is er veel diversiteit. Van grote drukke steden naar kleine dorpjes, van de Himalaya tot de droge woestijn en van het Hindoeïsme tot de Islam en het Christendom. Echt elke plek in India is uniek en hierdoor valt er genoeg te ontdekken, maar kan je ook veel leren van hoe mensen hier samen leven.


2. De bezienswaardigheden

Doordat het zo'n groot land is vind je er ook duizenden mooie bezienswaardigheden, met natuurlijk als bekendst de Taj Mahal. Maar vrijwel elk gebied heeft mooie tempels, paleizen en forten. Verder is het echt een aanrader om op safari te gaan en is alleen het straatleven in India al een grote bezienswaardigheid. Eén ding is zeker, je zal je nooit vervelen.


3. Het straatleven

Zoals ik al zei is het straatleven in India al een grote bezienswaardigheid op zich, het leven gaat hier 24/7 door en er is altijd iets te zien. De drukte, geuren en geluiden zullen je dan ook nog lang bijblijven wanneer je weer thuis bent. Wel is het belangrijk om te vermelden, dat dit voornamelijk in de groten steden is en omdat India zo groot is, zijn er ook voldoende plekken waar je de rust kunt opzoeken.


4. Het eten

Het eten in India is echt fantastisch, zo veel smaak en mogelijkheden. Van de bekende curry's, naan en samosa tot de nog onbekendere snacks en ontbijtgrechten, echt alles is even lekker! Maar let wel op waar je eet, want een delhi belly loop je liever niet op.5. De mensen

Indiërs zijn nieuwsgierig, vriendelijk en kleurrijk. Voor Nederlandse standaard kunnen ze ook onsmakelijk zijn, rochelen, tuffen en wildplassen. Ook zal je misschien gek worden van alle drukte en van de mensen die je aanspreken, met je op de foto willen of aanstaren. Weet dat hier geen slechte bedoeling achter zit en durf gewoon vriendelijk nee te zeggen.


6. De cultuur

Het verschil tussen Nederland en India is groot en niet voor niets krijgen veel reizigers last van een cultuurshock. Je zal zien dat tijd niet bestaant, je altijd moet onderhandelen en ja ook nee kan beteken. Het is intens om een nieuwe cultuur in te stappen, maar belangrijk is dat je dat met een open blik doet. Het is namelijk ook heel leerzaam en bijzonder.


7. Het chaotische verkeer

Waar je de eerste keer misschien met trillende handen in de taxi zit, zal je snel aan het chaotische verkeer wennen. De weg is namelijk van iedereen: taxi's, riksja's, brommers, motors, bussen, fietsers, voetgangers en dieren. Daarnaast hoor je in de grote steden bijna non-stop getoeter om je heen en worden er geen verkeersregels gevolgd. Het zal je dan ook verbazen dat dit chaotische verkeer gewoon werkt en mensen weten wat ze doen.


8. Treinreizen

Als je in India bent, moet je gewoon een keer met de trein reizen. Dit is namelijk de ideale manier om meer van het land te zien en de bevolking beter te leren kennen. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een eerste klas ticket, je betaalt misschien wat meer, maar zal wel een comfortabelere reis hebben.


Overweeg jij om een keer dit bijzondere land te bezoeken?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page