top of page

8 leuke bezienswaardigheden in Jaipur

Jaipur, de hoofdstad van de Indiase staat Rajasthan, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in India. De stad staat bekend om haar roze gebouwen, haar prachtige paleizen en forten, en haar levendige cultuur.


In dit blogartikel delen we enkele van de leuke bezienswaardigheden in Jaipur.


Hawa Mahal

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Jaipur is het Hawa Mahal, ook wel het Windpaleis genoemd. Het paleis is gemaakt van roze zandsteen en heeft een unieke structuur met 953 bogen. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw als een plek voor de koninklijke vrouwen om te genieten van de straatparades zonder gezien te worden.

Jal Mahal

Jal Mahal is een waterpaleis op het Man Sagar-meer. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en is een populaire plek om foto's te maken.

Amber Fort

Amber Fort is een groot fort dat ligt op een heuveltop op ongeveer 11 kilometer van Jaipur. Het fort werd gebouwd in de 16e eeuw en was de residentie van de Maharaja's van Amber. Het fort is een prachtig voorbeeld van Rajput-architectuur. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in Rajasthan. Het fort is een UNESCO Werelderfgoed en staat vooral bekend om zijn prachtige architectuur en geschiedenis.

Jaigarh Fort

Werd gebouwd in de 18e eeuw door Maharaja Jai Singh II om het Amber Fort te beschermen. Amber paleis en het Jaigarh Fort worden ook als één complex beschouwd, omdat de twee met elkaar verbonden zijn door een ondergrondse passage. Deze doorgang was bedoeld als ontsnappingsroute in tijden van oorlog om de leden van de koninklijke familie en anderen in het Amber Fort in staat te stellen naar het meer geduchte Jaigarh Fort te verhuizen. Verder is het fort is een prachtig voorbeeld van Rajput-architectuur en was een belangrijk centrum voor de productie van artillerie. Jai Singh II was een groot voorstander van wetenschap en technologie, en hij stichtte een aantal observatoria en wapenfabrieken in Jaigarh Fort.

Monkey temple

De Apentempel, ook bekend als de Galtaji-tempel, is een hindoeïstisch tempelcomplex gelegen op de Aravalli-heuvels in Jaipur, India. De tempel is gewijd aan Lord Hanuman, de apengod. De tempel staat bekend om zijn grote populatie apen, die vrij rondlopen in het complex.

Jantar Mantar

Jantar Mantar is een openluchtobservatorium dat werd gebouwd in de 18e eeuw door Maharaja Jai Singh II. Het observatorium bestaat uit een reeks astronomische instrumenten die zijn ontworpen om de beweging van de zon, de maan en de sterren te bestuderen. Jantar Mantar is een UNESCO Werelderfgoed.

City Palace

Het City Palace is een groot complex van paleizen, tuinen en tempels. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en was de residentie van de Maharaja's van Jaipur. Het paleis is een prachtig voorbeeld van Rajput-architectuur.

Chokhi Dhani

Ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Jaipur ligt een nepdorp genaamd ‘Chokhi Dhani’, dat een perfecte spiegel is voor de Rajasthani-cultuur, het eten, de tradities en het erfgoed. De naam Chokhi Dhani vertaalt zich letterlijk naar Rajasthani-cultuur. Het dorp, speciaal ontworpen om toeristen kennis te laten maken met de authentieke cultuur en het erfgoed van Rajasthani, werd in 1989 opgericht op een oppervlakte van 10 hectare. Kort daarna, in 1994, verwierf Chokhi Dhani zijn eigen bekendheid onder toeristen over de hele wereld. Omdat het de levendige cultuur, kunst, folklore en traditie van Rajasthan tentoonspreidt, kunnen bezoekers het leven op het platteland ervaren en meer te weten komen over de geschiedenis van de Rajput-moed.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in Jaipur. Met zoveel te zien en te doen, is er voor elk wat wils in deze levendige stad.

0 opmerkingen

Comentários


bottom of page