top of page

#001 Waarom we een podcast zijn gestart

Via Hey Groentje is het niet alleen onze missie om mensen kennis te laten maken met de geweldige veganistische Indiase keuken, maar ook met andere onderwerpen die wij belangrijk vinden om te bespreken met een breder publiek. Daarom zijn we een podcast gestart, deze zal in het Engels zijn! We willen luisteraars laten zien wie we zijn en hoe we over dingen denken. We gaan dus praten over onderwerpen die wij interessant vinden met één hoofddoel voor ogen: samen nieuwe dingen ontdekken.


Eerst even over ons...


Wij kennen elkaar nu vijf jaar en komen uit twee totaal verschillende landen: Nederland en India. Zelfs na vijf jaar ontdekken we steeds weer nieuwe dingen over elkaars cultuur en hebben we beide ook een passie voor het leren over nieuwe dingen. We hebben dus altijd wel iets om over te praten. De vijf jaar dat we elkaar kennen, zijn vol avondturen geweest en hebben we veel rondgereisd. Van een studentenkamer in Wageningen tot een studio in Rotterdam, waar Amit in 2018 voor zijn werk naar toe is verhuisd. We hebben twee jaar in Dordrecht gewoond voordat we ons huis verkochten en met de trein op backpackreis door Europa gingen. Ook is Daniëlle in deze tijd een paar keer in India geweest. Haar eerste bezoek was in 2018 toen ik afstudeerde aan de universiteit en een maand terug naar huis wilde gaan voordat ik aan een voltijdbaan begon. De tweede is recenter, in oktober 2021 zijn we bijna een half jaar naar India geweest!


Waarom een podcast?


Zoals al eerder genoemd hebben we vanwege onze interesse om nieuwe dingen te leren, altijd iets interessants om te delen of over te debatteren. Sinds we met Hey Groentje zijn begonnen is de drang er geweest om deze gesprekken met een breder publiek te delen. Tijdens ons laatste verblijf in India, terwijl we aan ons eerste kookboek werkten, hebben we uiteindelijk besloten om actie te ondernemen en podcastafleveringen te plannen, waar we van plan zijn om gewoon gesprekken te voeren over onderwerpen die we interessant vinden, denk aan veganisme, duurzaamheid, culturele verschillen, minimalisme, financiële vrijheid om er een paar te noemen. We vinden het spannend om onze gedachten over dergelijke onderwerpen te delen, maar ook een goede manier om met jullie in contact te komen.


Hoe zal de planning eruit komen te zien?


De podcast wordt in seizoenen opgenomen. Elk seizoen heeft 12 afleveringen en er komt elke week (op vrijdag) één aflevering online. Dit betekent dat het seizoen 3 maanden duurt. Hierna nemen we een breek van 3 maanden en bij voldoende interesse plannen we een volgend seizoen!


Waar vind je de podcast?


We zijn van plan voorlopig alleen audio-podcast te maken en je kunt ze vinden op Spotify, Apple-podcast en YouTube als je zoekt naar heygroentje.


De eerste podcast staat sinds vandaag online en hier vertellen we uitgebreider over ons en waarom we een podcast zijn gestart! Klik op onderstaande links om gelijk te luisteren.We zijn benieuwd wat jullie van het idee en de podcast vinden! Heb je leuke ideeën voor onderwerpen, laat het ons weten! En wil je naar aanleiding van een podcast iets met ons delen, stuur ook gerust een e-mail of neem contact op via onze social media.


Wij kijken uit naar de podcast!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page