top of page
Kooktips
Handige kookgidsen die je inspireren om meer te koken en informatie die je meer vertrouwen geven in het bereiden van lekkere en gezonde maaltijden.
Amit Choudhary
15 mei 2024
De helende kracht van Ayurveda: Een reis naar holistisch welzijn
Ayurveda, vaak aangeduid als de "wetenschap van het leven," is een eeuwenoud genezingssysteem dat meer dan 5.000 jaar geleden zijn...
Daniëlle Choudhary-Kwint
23 okt 2023
Is Indiaas eten altijd pittig?
De Indiase keuken is een van de meest diverse ter wereld, met een breed scala aan gerechten uit verschillende regio's en culturen. Een...
Daniëlle Choudhary-Kwint
16 okt 2023
Onze 8 favoriete plantaardige eiwitbronnen in de Indiase keuken
India is een land met diverse culinaire tradities en de keuken staat bekend om zijn rijke smaken en het gebruik van kruiden. Maar wat...
Amit Choudhary
15 aug 2023
Mosterdolie: Een veelzijdige en smaakvolle olie met een rijke historie
Mosterdolie is een veelzijdige en smaakvolle olie die al eeuwenlang in de Indiase keuken wordt gebruikt. Het is gemaakt van de zaden van...
Amit Choudhary
8 aug 2023
Asafoetida: De scherpe specerij met een lange geschiedenis van gebruik
Tijdens kookworkshops hebben mensen altijd vragen over een klein geel kleurig bakje, waar een vreemd ruikende poederachtige substantie in...
Amit Choudhary
1 aug 2023
Millets: de oude granen die een comeback maken
De Voedsel- en Landbouworganisatie en de Verenigde Naties hebben 2023 erkend als het Internationale Jaar van de Gierst of IYM2023 vanwege...
Amit Choudhary
1 jun 2023
Maak kennis met Atta: een gezonder alternatief voor bloem
Tijdens onze workshops krijgen we vaak vragen over verschillende soorten tarwemeel, dus het leek ons het beste om daar een artikel over...
Amit Choudhary
2 apr 2023
Okra: de Indiase superfood die je moet proberen
Okra, ook wel bekend als "lady's finger" of "bhindi" in het Hindi, is een populaire groente in de Indiase keuken. Het heeft een unieke...
Amit Choudhary
16 mrt 2023
Ondek koriander: gebruik, voordelen en meer
Koriander, ook wel bekend Chinese peterselie, is een populair kruid dat in keukens over de hele wereld wordt gebruikt. Met een lange en...
Amit Choudhary
15 jan 2023
Waarom zou je in 2023 een Indiase kookworkshop bij ons willen volgen?
Als je een fan bent van Indiaas eten en plantaardige opties wilt ontdekken, kan een plantaardige Indiase kookworkshop een geweldige...
Daniëlle Choudhary-Kwint
12 nov 2020
10 ingrediënten die veel vitamine C bevatten
Tijdens de koudere maanden, maar eigenlijk het hele jaar door, kan ons lichaam wel een beetje hulp gebruiken van gezonde...
bottom of page